fbpx

Wonen nabij het stadshart van Hilversum

Monnikenberg ligt aan de oostkant van Hilversum op nog geen 800 meter van de golfbaan verwijderd en dicht bij de nieuwe hoofdlocatie van het Tergooi ziekenhuis. Het stadshart van Hilversum bereikt u ­fietsend in zeven minuten. Straks rijdt u vanaf de Soestdijkerstraatweg, via een heuse oprijlaan zo de bosrijke omgeving van uw nieuwe woongebied in.

Landgoed Monnikenberg is uitstekend bereikbaarheid

Behalve dat u met de auto via het Oostereind zo de A27 oprijdt, is ook het openbaar vervoer goed. Aan de Soestdijkerstraatweg stopt de bus en het treinstation van Hilversum bereikt u fietsend in acht minuten.


8 minuten; stadshart Hilversum
20 minuten; Amsterdam
25 minuten; Utrecht
20 minuten; Amersfoort

Natuur en recreatie

Iedereen in Hilversum kent de bekende Watertoren, de bossen en prachtige heidevelden. Ga ontspannen wandelen in het landschap rondom kasteel Hooge Vuursche en eindig bij Restaurant Vuur. Wist u dat u vanaf Monnikenberg in 15 minuten bij de Loosdrechtse Plassen bent? Vaar hiervandaan de Vecht op richting ­Loenen, Vreeland of Muiden en dan zo de randmeren op of zet koers richting Amsterdam.

Winkelen
In Hilversum kunt u uitstekend winkelen. Het aanbod in shoppingcenter Hilvertshof is zeer gevarieerd. Aan de Kerkstraat vindt u de grote modehuizen en winkelcentrum Kerkelanden. Aan de Gijsbrecht van Amstelstraat treft u de kleine boetiekjes en speciaalzaken.

Boodschappen doen
Vanaf Monnikenberg fietst u in acht minuten naar het centrum van Hilversum. Hier vindt u eigenlijk alles wat u nodig heeft voor de dagelijkse boodschappen en nog veel meer. Heerlijke delicatessenwinkels, speciaalzaken en supermarkten wisselen elkaar af.

Sporten
Sportief Hilversum kan op vele plekken in de stad terecht. Van tennis, voetbal en hockey tot paardrijden en zwemmen. Fietsen, wandelen en hardlopen Golf. Als golf uw favoriete sport is, dan zit u goed in Monnikenberg. Vlakbij is de 18-holes Hilversumsche Golfclub gevestigd.

Voorzieningen
Hilversum mediastad met het mediapark als middelpunt voor entertainment, radio en tv. Maar er is ook het nieuwe NS-station, de Vue bioscoop en alle denkbare onderwijs- en sociaal-maatschappelijke voorzieningen. Wie in Hilversum woont, hoeft de stad eigenlijk niet uit.